ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ, ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ !!!!!!!!!!



Radisson Blu Hotel Champs Elysées, Paris

Tην  Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19h30.

θα δοθεί κοκτέιλ από τον Mr. Philippe Jamet 
για τα γενέθλια του Έλληνα διακεκριμένου καλλιτέχνη και λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτου
και την κυκλοφορία της ποιητικής ανθολογίας στη Γαλλική γλώσσα
με τίτλο "OFFRANDES SECULAIRES"
στο Lounge του Radisson BluHotel Champs Elysées,


7 bis venue Marceau, Paris, 75008.




Metro: Chares de Gaulle Etoile.



Ο επιφανής σε Ευρωπαικό επίπεδο ιστορικός τέχνης και βιβλιοκριτικός Λεόντιος Πετμεζάς αναφέρει για τη νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου :
''O ποιητής ανήκει στους εμπνευσμένους δημιουργούς που κινούνται στο διακριτικό μεταίχμιο ενσωμάτωσης των συλλήψεων μεταξύ της συνειδητοποιημένης αισθαντικής πραγματικότητας και της επιβολής που επιφέρει η ποιητική αποκάλυψη ως προέκταση και προοπτική των διευθετήσεων στη διάθεση  των καταστάσεων που σηματοδοτούν απεικονίσεις αισθημάτων.
Μακριά ,διόλου τυχαία, από τις συνήθεις συμβάσεις και τους τετριμμένους διαδρόμους του λόγου στο νέο βιβλίο του μεθοδικά ,ομαλά και διεξοδικά αγγίζει τα μονοπάτια του συντονισμένου προβληματισμού, της επικαιρότητας, της οικουμενικότητας ,του ερωτισμού και της κοινωνικής κριτικής. Δεν εμμένει πεισματικά και στατικά στα δρομολόγια των υποθέσεων που αναδεικνύει. Προχωρά με διερευνιτική  αντίληψη, ουσιαστικά και δεικτικά, αποκαλύπτει, κάνει συστάσεις με λεπτούς τόνους και χειρισμούς αδρότητας,αφομειώνει, αναρωτιέται και επαναστατεί με ιδιάζοντα τρόπο απέναντι στις υπάρχουσες νόρμες. 
Με γραφή πολυδιάστατη και πολυκύμαντη τα ποιήματα του αποτελούν μια ευχάριστη και συμπαθή έκπληξη .Μια απόδειξη καλλιέργειας,καλλιέπειας, δυναμισμού   και   μόρφωσης καθώς με ευαισθησία ταυτότητας και διατύπωση δείχνει την προτίμησή του για την επιλεκτικότητα και την εκλεκτικότητα στην μορφή στησίματος κάθε ποιήματος που παρουσιάζει.
Η έμπνευση του αρκετές φορές προσεγγίζει τη πεζή διάσταση. Εμπεριέχει  και επισυνάπτει την αναζήτηση του με προσωπική αγωνία για την χροιά της αλήθειας, προβάλλοντας σταδιακά και βαθμιαία εκλεπτυσμένες απόψεις που  ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Η διαδρομή του μέσα από τις τάσεις ανάγνωσης εξετάζεται με ενδιαφέρον από το κριτικό αναλυτή και ως λογοτεχνική διαπραγμάτευση αξιώσεων .Ενέχει αναμφίβολα εικαστικές προεκτάσεις καθώς μελετώντας κάθε ποίημα ξεχωριστά βλέπουμε νοερά απέναντι μας ένα πίνακα ζωγραφικής.'' 




http://www.gisi.gr/evangelatos/ebiogrgr.htm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ