''ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ'' ΕΚΘΕΣΗ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ ΠΕΤΡΙΔΗ ΣΤΗ MEGART GALLERY


Γράφει ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Οι Έλληνες και Ξένοι Δημιουργοί τιμώντας τη μνήμη της εικαστικού Νίκης Πετρίδη, πραγματοποιούν την έκθεση  ‘’Ζωή σαν τριαντάφυλλο 1947-2017 ΄΄ παρουσιάζοντας το σύνολο των έργων της ζωγράφου. Έργα κλασσικής ζωγραφικής με έντονα και διακριτά σχέδια, πρωτότυπα και αντίγραφα, θα παρουσιαστούν στη MegArt Gallery από τις 21 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2018 .



Η Νίκη Πετρίδη υπήρξε επίτιμο μέλος των Ελλήνων και Ξένων Δημιουργών, με δεκάδες εκθέσεις στο ενεργητικό της. Κατόπιν επιθυμίας της ίδιας, έσοδα από την έκθεση θα υποστηρίξουν ευπαθείς ομάδες.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 στις 7μμ. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 12:00 έως τις 20:00.



‘’Η ζωγραφική αποτέλεσε την πηγαία έκφραση των συναισθημάτων της, εξωτερικεύοντας στον καμβά τα στοιχεία της ψυχής και του μυαλού της’’.

Η εικαστικός Νίκη Πετρίδη  κινήθηκε  με απεραντοσύνη  και δεξιοτεχνία σε μια ατμόσφαιρα έντονων και πολλαπλών αποχρώσεων. Έδενε  με  ακρίβεια  και μεθοδικότητα τα ζωντανά αρμονικά χρώματα με την απαιτούμενη σχεδιαστική πλαστικότητα .Οι συνθέσεις της διακρίνονταν από τις ρυθμικές κινήσεις  μιας  αναπαραστατικής τάσης  με διαποτισμένο ύφος ευρηματικότητας και κατασταλαγμένη λυρική διάθεση 
εύχημης θέασης .Με λιτά περιγράμματα οι άρτιοι  πίνακες της τονίζουν καίρια και ουσιαστικά  μια περίσσια πνευματικότητα και μια  γνήσια αισθητική συγκίνηση.Πρόκειται για εικαστικά έργα που φωτίζουν μέρη της ψυχής .Μέσα από κλιμακώσεις και διατονισμούς  εκθέτουν το αποτέλεσμα μιας υποβλητικής εσωτερικότητας  με  αυτονομία στη γραφή και στη διευθέτηση της απεικόνισης.Οι μελετημένες καταθέσεις της Νίκης Πετρίδη ως διεργασίες  νοημάτων στηρίζονται  σε μια ποικιλία μορφικών αναπλάσεων που δίνουν οντότητα  και βαρύτητα σε συμβολισμούς και  εναλλαγές  διαφοροποιήσεων.Στο συνολικό έργο της κυριαρχεί  το ταξίδι στην αλληγορική φαντασία ,στη ρομαντική διάθεση και στην αισθαντική  αναμόρφωση των ιδιότυπων αντανακλάσεων. Συνδιάζεται η εξελικτική κινητοποίηση  των ουσιαστικών τοποθετήσεων με τα ευπρόσδεκτα επινοήματα  της χροιάς του πρωτοποριακού  ορίζοντα των αποδόσεων.  


MegArt Gallery (the european culture point in Athens): Κασομούλη 102 Αθήνα (μετρό αγ. Ιωάννης)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ