Παρουσίαση του νέου ποιητικού βιβλίου ‘’Πορφυρός Θάνατος’’ της Άννας Πάτσου στο Hide and Seek.!!!!!!!!!



Παρουσιάζεται  στις  18  Νοεμβρίου  2019  στις  6.15 μμ  στο  χώρο  του  HIDE and SEEK, Κηφισίας  254  στο  Χαλάνδρι  το  νέο  ποιητικό βιβλίο   '’ Πορφυρός  Θάνατος ’’  της  Άννας  Πάτσου  που  κυκλοφορεί  από  τις  εκδόσεις ‘’24 γράμματα ‘’ . 
Η ποιήτρια και συγγραφέας γράφει ποιήματα και παραμύθια για μικρά και μεγάλα παιδιά που κρύβουν ένα νεραιδόκοσμο στην ψυχή τους. 
Το 2015 εξέδωσε την ποιητική συλλογή ‘’Ποιεί ο Ερωτας’’ εκδ. ’’Άλλωστε’’. 
Το 2016 εξέδωσε την συλλογή παιδικών και έμμετρων ιστοριών ‘’Οι κηπουροί της ευτυχίας ‘’.



Ο  βιβλιοκριτικός –ιστορικός  τέχνης  Λεόντιος  Πετμεζάς  που  θα  παρουσιάσει το νέο βιβλίο της αναφέρει  μεταξύ άλλων  για αυτό :
''H  ποιητική αδεία  της Άννας Πάτσου  μέσα από απειράριθμες δέσμες σημασιών, παρατήρησης  και νοηματικών ωσμώσεων  μεταλλάσσει το πέρασμα στην άλλη διάσταση  σε μια ξεχωριστή  καθημερινότητα στην οποία κυριαρχούν και  ενυπάρχουν αφ ενός  οι αλήθειες της ζωής και αφετέρου  τα  συναισθήματα  της αγάπης ,του έρωτα ,της συνύπαρξης ,της σχέσης ,της τρυφερότητας , της συμπάθειας ,της επιθυμίας ,του θαυμασμού, της συγκινησιακής κορύφωσης  που νιώθει και εκπέμπει   για το πρόσωπο του δικού της ανθρώπου που την εμπνέει εύλογα και ευφρόσυνα  σε κάθε βήμα διευθέτησης και διαπραγμάτευσης .
Πρόκειται για μια ενδελεχή  συχνή αναφορά  με ευαισθησία  που ισχύει διαχρονικά ενώ σχηματίζεται και ενισχύεται ποιοτικά και ποσοτικά σε κοιτίδα  από όνειρα δεμένα με την πραγματικότητα  και την φαντασία . 
Είναι  γεγονότα αλλά  και καταθέσεις που  μένουν στην  μνήμη και καθορίζουν συνειδησιακά  την εγκοπή του υποσυνειδήτου και την ανύψωση των θεατών κατακρημνίσεων της ψυχής  .Κινούνται σε μια ατμόσφαιρα ύλης και πνεύματος που καθώς είναι φιλτραρισμένη και λαξευμένη προβάλλει τις ιδιότυπες όψεις  μιας κατάνυξης  που  παράλληλα εγείρει την συνομιλία για μια συζήτηση που εμφυσά αδήριτο ρίγος .
Η γραφή της ποιήτριας ως  αποτέλεσμα συντονισμένης μελέτης και απόρροια βιωματικής παραίνεσης  φωτίζει ανεπανάληπτα  εκδοχές  διαφορετικών κατευθύνσεων που  λειτουργούν σαν λυρικό κέντημα  και συνταιριάζουν τα  στρώματα  της ενδοσκοπικής  εμβάθυνσης  με το ψυχικό μεγαλείο.
Παρακολουθούμε και διαβάζουμε στις σελίδες του βιβλίου καταστάσεις  αναπαραγωγής με  μορφ
ή και χροιά  λογοτεχνικού  φάσματος  που  επανέρχονται στην απόδοση τονίζοντας την αστείρευτη σημασία  και  παρουσία τους. Συγκροτημένα  στεγάζονται σε ένα περιβάλλον  δράσεων  του ανθρώπου απέναντι στο άγνωστο που επιφυλάσσει το ασφόδελο λιβάδι του επέκεινα, η άβυσσος ,ο παράδεισος ή η κόλαση . 

Εν γένει  συνιστούν γλαφυρές σκηνές και  γλυκές εικόνες  ακράδαντα δεμένες   με τις  ώρες της μέρας και της νύχτας .Ο λόγος αρκετές φορές είναι πεζός, άλλοτε με ελεύθερο και άλλοτε με ομοιοκατάληκτο στίχο.
Οι λέξεις έχουν περιεκτική  διαδρομή ριπής  και διανύουν   μια  αυτούσια μεταποίηση, μια έντεχνη μετατροπή  και  μια  προσεγμένη μετάλλαξη   στην υπάρχουσα διάθεση της θεματολογίας . 
Απελευθερώνουν σταδιακά  μια ιδιοσυγκρασία  με ενότητες θέασης  και οργανικής μονάδας που ξεκινά από το ατομικό στοιχείο και καταλήγει στο συλλογικό . Ακολουθούν  τα δείγματα της εσωτερικής αγωνίας  που τοποθετούνται για  να εκφράσουν  ένα  ειδικό μοτίβο  περισυλλογών στο οποίο εντείνεται  η μέθεξη, η λύτρωση  και η διύλιση του προσωπικού πάθους. 
Απαντούν σε ερωτηματικά  και ερωτήματα   της επίκλησης  του θυμικού καθώς ανασκευάζουν  τον πεσιμισμό σε αισιοδοξία και το περαιωμένο ηθικό σε ιδιάζοντα εκχωρημένο καθαρμό που υπογραμμίζει  και συμπληρώνει βαθμιαία το ξεπέρασμα κάθε προκατάληψης με  την αξιολόγηση των συνειρμών .
Από ένα σημείο και μετά τα παρόντα γραπτά  της Άννας Πάτσου που εξετάζουμε σήμερα  έχουν το χαρακτήρα  εγχειρίδιου  με  εχέγγυα ενδείξεων  που  βοηθούν  το αναγνωστικό κοινό  να εντρυφήσει   στην ευαισθησία  της υπέρβασης . Να διαχυθεί σε πτυχές επιστροφής ,αντικρίσματος   και ανανέωσης που λύνονται από τις  εξισώσεις που προκύπτουν  στα  ρεύματα της ποίησης. Να ελκύσει  γνώσεις μέσα από την ουσία της κατάφασης .
Ώριμα και εμπεριστατωμένα προωθούνται οι 
 έμφυτες αναζητήσεις  πέρα από το ενδεικτικό πρόσημο και ορόσημο που ανιχνεύει  διερευνητικά τις  πολλαπλές διαγώνιες  της ενταξιακής περιπέτειας  που εκφέρει η απαιτούμενη περιήγηση και περιπλάνηση. '' 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ