NEO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΌΓΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ''Ο ΑΠΕΛΛΗΣ''.



O ιστορικός της τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς  εξελέγει  πρόεδρος στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ‘’Ο Απελλής’’.

Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο που συγκροτήθηκε μετά την διαδικασία των εκλογών αποτελείτε από τους εικαστικούς δημιουργούς: 
Ρουμπίνη Παπαλεξοπούλου, Αντιπρόεδρο, Τάσο Πάππα, Γενικό Γραμματέα,Ινώ Πάππα,Ειδική Γραμματέα,Χριστίνα Xαλιορή ,Ταμία, Καλλιόπη Γεωργούλα ,Αναπληρωτή Ταμία, Καίτη Πανάγου ,Κοσμήτορα ,Ειρήνη Παρασκευαιδου, Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων, Γιώργο Σαρλή ,Μέλος, Τάκη Καρατζά ,Μέλος,  Καίτη Τύμη, Μέλος .
Επίσης εκλέχτηκαν οι εικαστικοί δημιουργοί :
Για το Πειθαρχικό Συμβούλιο  οι : Ελευθερία Μάντζιου-Τζιάλλα,Πρόεδρος, Θάλεια Αληφραγκή ,Μέλος,  Κλεοπάτρα Μανάτου ,Μέλος
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή :  Γεώργιος  Mπαρτζιώκας,Πρόεδρος , Ματίνα Βαρλάμου,Μέλος, Νικολέτα Τσάκου ,Μέλος .

Ο ιστορικός  Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1985 αριθμεί πανελλαδικά περισσότερα από 525 μέλη . Επαγγελματίες και ερασιτέχνες  καλλιτέχνες  με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  της Αθήνας και άλλων πόλεων της Ελλάδας και σε αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού. Επίσης  απόφοιτους  των  αναγνωρισμένων   Σχολών Δοξιάδη, Βακαλό και άλλων, με  ελεύθερες σπουδές σε δασκάλους , σε Πνευματικά κέντρα Δήμων, και αυτοδίδακτους. Καλλιτέχνες με τεράστια  πορεία στα  Ελληνικά και διεθνή εικαστικά δρώμενα . Μεγάλος αριθμός μελών  του ανήκουν  στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Κατά την διάρκεια της πολύχρονης γόνιμης παρουσίας , λειτουργικής  διαδρομής και προσφοράς  του  ο Σύλλογος  που αποτελεί  φυτώριο εικαστικών τεχνών και πολιτισμού διοργάνωσε  και συνεχίζει  μέχρι σήμερα αρκετές  ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής - Αγιογραφίας - Γλυπτικής - Μικρογλυπτικής - Ξυλογλυπτικής - Βιτρώ και Χειροτεχνίας σε  χώρους Πνευματικών Κέντρων Δήμων της  Αττικής και σε άλλους χώρους . Έχει στο ενεργητικό του  διαλέξεις , μουσικές, καλλιτεχνικές και πνευματικές εκδηλώσεις ,μαθήματα ζωγραφικής, συνεστιάσεις-χορούς .Χαρακτηριστικό του είναι πως απευθύνεται  εκτός από τους  καλλιτέχνες  σε κάθε άνθρωπο που τον συγκινεί η ιδέα  να εκφράζεται μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής, της αγιογραφίας, της γλυπτικής και όποιας άλλης μορφής τέχνης ,σε κάθε άνθρωπο  που πιστεύει την τέχνη ως μεγάλη πολιτισμική αξία.
Απένειμε αναμνηστικές πλακέτες «τιμής ένεκεν» σε όλους τους Προέδρους, αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια σε μέλη του για την προσφορά τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και σε άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες της τέχνης .
Οι ποικίλες  και πολυδιάστατες δραστηριότητές του που έχουν  μεγάλη επισκεψημότητα από φιλότεχνους και επώνυμους δημοσιοποιούνται  στα  έντυπα και ηλεκτρονικά  ΜΜΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ