Tέσσερα ποιήματα του Λεόντιου Πετμεζά στο fractalart.gr

Πηγή :fractalart.gr
Tέσσερα ποιήματα Γράφει ο Λεόντιος Πετμεζάς // *
To λεηλατημένο τοπίο των αναπολήσεων. Στο λεηλατημένο τοπίο των παραισθήσεων και των περισκέψεων τα ψυχικά, εξαθλιωμένα ναυάγια σε συνέχεια των στροβιλισμών μέσα από την ανακύκλωση αφήνουν την επιβολή της πυκνής ομίχλης, να αιωρείται και να χορεύει μεθυσμένα με λαγνεία αποκαλύψεων. Με άσκοπο προορισμό κινήσεων και μεταλλασσόμενων βημάτων λικνίζεται η τεράστια γυαλισμένη πίστα της μορφικής μελαγχολίας μέσα σε φωσφορικές απαστράπτουσες συγκροτημένες αποχρώσεις. Σε μια ελκυστική αντίστροφη μέτρηση με έμφαση αναπαράστασης ο ενιαίος αυτοπροσδιορισμός της σκιάς προβάλει με ανακύκλωση την αρχέγονη πρόκληση μιας ανάνηψης που χάνεται σταδιακά σε μακροσκελείς, υπαινικτικές και μεγαλορρήμονες αναλύσεις με προοπτική αυθαίρετων δομών και εξωπραγματικών δομήσεων.
Λεπτομέρειες της στοχαστικής απτότητας. Η ευθύβολη αίσθηση της γλυκιάς εκτονωμένης θύμησης από τις δανεισμένες, πενιχρές και ξένες μνήμες της ιστορίας περιμένει με χωρονομική πρακτική αδημονίας να ξεκινήσει μια συναλλαγή εξωτικής και εύληπτης ορατής απόλαυσης. Σαν ανταμοιβή της όσμωσης ο χρονικός προσδιορισμός της φτάνει το ρυθμικό της αλλαγής εκτός του κεντρικού ελέγχου. Αναπληρώνει τα κενά της αφήγησης, απομακρύνοντας εύκολα την συντήρηση της ασημαντότητας του πλάνου μυθεύματος. Με προσοχή ξετυλίγει επιλεκτικά από την αρχή ως το τέλος την φυλασσόμενη ατέλεια της συμβολικής πλοκής του λαβυρίνθου χρησιμοποιώντας την σκηνική οικονομία των συμπλεγμάτων στις άκρατες και οξείες λεπτομέρειες της καίριας απτότητας.
Περιεχόμενο των εμβληματικών αισθήσεων Η ελλιπής εκεχειρία από την αχανή ευδιάκριτη διάρθρωση στο λανθασμένο συναισθηματικό χώρο των εκφράσεων προχωρεί προσωρινά με τονική ολιγωρία ρυθμίσεων στην αυτάρκεια μιας υπέρτατης ζωτικής ενότητας. Επιτρέπει την υποταγή του κατακερματισμού των αναλογιών στο καθαρό περιεχόμενο των υποβλητικών αισθήσεων. Με μηνύματα για την αιτιατή ιδέα της απεραντοσύνης οδεύει με γοργούς ρυθμούς και συνεχόμενους ειρμούς στα χνάρια της συμπαντικής ισχυρής νομοτέλειας. Προχωράει με πρόοδο και ζωτικά διαγράμματα ανόδου στην ανέλιξη της λεπτομερειακής σταδιακής συναλλαγής .
Επίγεια διάσταση φυγής Η ολοκλήρωση της μορφικής ανάπλασης με ανησυχία συμμετέχει έκδηλα και ουσιαστικά με υποκειμενικότητα στην κάλυψη του χαρακτήρα της υφολογικής παραφωνίας. Η εξαγνισμένη ενέργεια της φυσικής επιφανειακής δύναμης πραγματώνει κάθε προοπτική επίγειας φυγής με έντονη κάλυψη. Φορτώνει επιδέξια τις αποσκευές της με τα ιδεατά επινοήματα που διανθίζουν την αιθέρια ελαφρότητα του συγκροτημένου γίγνεσθαι χωρίς εμπόδια καταγραφής σε δύσβατες σημαίνουσες διαβάσεις. * O λογοτέχνης Λεόντιος Πετμεζάς σπούδασε Πολιτικές επιστήμες, ιστορία τέχνης, θέατρο και δημοσιογραφία. Γράφει ποίηση, πεζά, δοκίμια, μελέτες και αναλύσεις. Εργάζεται ως κριτικός τέχνης και βιβλίου σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ως διοργανωτής πολιτιστικών εκδηλώσεων. Έχει βραβευτεί για την ποίηση και την γραφή του .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ