ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ '' ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ '' ΣΤΟ KONTOKALI BAY HOTEL TΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !!!!!

Ο πολιτικός με την ιστορική και την ηρωική φυσιογνωμία ο Ιωάννης Καποδίστριας,ο άνθρωπος που λάτρευε,θαύμαζε και αγαπούσε την τέχνη και την καλλιτεχνική δημιουργία υποδέχεται φέτος την νέα έκθεση έκθεση του γνωστού στο πανελλήνιο αλλά και σε διεθνές επίπεδο εικαστικού θεσμού ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που θα παρουσιαστεί στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort & Spa που διαρκεί από 13 έως 17 Σεπτεμβρίου 2021.
Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών συγκροτούν το δρώμενο τέχνης και πολιτισμού, μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο νησί. Έργα 100 και πλέον κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών ταξίδεψαν μέσω της Εγνατίας Οδού και συγκροτούν ένα εξαιρετικό και ανεπανάληπτο δρώμενο τέχνης και πολιτισμού, μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα με σφραγίδα δωρεάς ,για δεύτερη φορά, προσφορά στους ντόπιους αλλά και στους ξένους παραθεριστές που θαυμάζουν την τέχνη .
Ανάμεσα στα εκθέματα διακρίνουμε ιδιάζουσες αποδόσεις των καταξιωμένων και βραβευμένων Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Φασιανού, Μαριλένας Φωκά,Τάκις,Καρακίτσου , Σύνης Αναστασιάδη ,Σωτηρούδη,Γεωργίου ,Θέμη Κελέκη, Άρη Ασσαργιωτάκη ,Κορίνας Κομπολίτη,Νίκου Ζάρρα ,Γιώργου Γαζέα (Φλοέλ),Γιάννη Μήτρακα, Άγγελου Κουγιουμτζή, Δημήτρη Ναλμπάντη ,Γιάννη Ζαχαρόπουλου,Μπότσιου,Μπάρα,Θωμά που οριοθετούν ένα σύμπαν λήψεων και εξηγήσεων εντεύθεν, αποκρυπτογραφημένο με περίσκεψη και διευθέτηση που συντελεί κυριαρχικά στην ανέλιξη της μέθεξης και στην προώθηση της κορύφωσης.
Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον φιλότεχνο δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη και διευθυντή του MEDIA GROUP ΝΕΑΠΟΛΙΣ Σταύρο Δεληγιάννη πρωταγωνιστεί από τις αρχές του νέου αιώνα στην πολιτιστική σκηνή. Είναι μοναδικό όχημα, ορμητικός χείμαρρος και άρμα δημιουργίας, διπλωματίας, εκπαίδευσης, προβολής, προέκτασης και συνειδητοποίησης του κοινού. Έχει πραγματοποιήσει σειρά από θεματικές και ελεύθερες ομαδικές εκθέσεις υψηλού επίπεδου οργάνωσης. Στο ενεργητικό του υπάρχουν ακόμη τα events, τα happenings και οι performances  με πρωτότυπο concept και νεωτεριστικό project στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Νομαρχίες, Περιφέρειες και πολιτιστικούς φορείς πάντα με την καθοδήγηση και τις κατευθύνσεις του αεικίνητου και ακούραστου μαικήνα και μετρ της σύγχρονης τέχνης Σταύρου Δεληγιάννη. Είναι ποιοτικά δραστήριος και δραστικός κοινωνικά, ιδιωτικός φορέας εγγεγραμμένος στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με ουσιαστική και λειτουργική δράση συγκεκριμένα σε μέρη της χώρας και με ανταπόκριση σε επίσημες προσκλήσεις από μεγάλες πόλεις του κόσμου.
Οι επιτυχείς παραγωγές του με τις οποίες ασχολούνται συχνά τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχουν επίσημα καταγραφεί στην έγκυρη και έγκριτη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Bικιπαίδεια. Παραβρέθηκαν σε αυτές σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής, των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού.
Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού Διευθυντή και επί σειρά ετών συνεργάτη του θεσμού επισήμανε για την έκθεση στο νησί των Φαιάκων: ‘’Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοποριακή σε στήσιμο, παρουσίαση και βέβαια σε συμμετοχές έκθεση. Αναμφίβολα μόνο η ομάδα ΝΕΑΠΟΛΙΣ διοργανώνει τέτοιου κύρους πολιτιστικά γεγονότα δύο δεκαετίες τώρα .Σήμερα επεκτείνεται με καίριο αντιστάθμισμα στην εποχή της δοκιμασίας . Εμβληματικά και επιβλητικά σε ισχύ τα παρόντα αποκτήματα της πολυάριθμης και ποιοτικά επιλεκτικής συλλογής του θεσμού που συνεχώς ανανεώνονται συγκροτούν την φετινή παρουσία στο νησί της Κέρκυρας. Επίσης επιτεύγματα που εκτέθηκαν σε ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Συλλήψεις που ξεχώρισαν , βραβεύτηκαν και έλαβαν εγκωμιαστικές και επιδοκιμαστικές κριτικές από ιστορικούς και θεωρητικούς τέχνης. Καινοτόμες καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση. Παρατηρώντας τες ανακαλύπτουμε την δεξιότητα της καλαισθησίας, την ευρηματικότητα των ευκρινών συμβολισμών και τις καίριες απεικονίσεις της απαράμιλλης τεχνικής που αναδεικνύουν οντότητες με σημαίνουσα διάσταση και ικανοποιητικό περιεχόμενο. Αναπαραστάσεις στις οποίες αναπτύσσονται θέσεις και ερμηνείες γραφής που τονίζουν διευρύνσεις. Μέσα από την χρωματική χάραξη , την πολυκύμαντη γραφή της σχεδίασης και την εννοιολογική διαίσθηση φωτίζουν ανταποκρίσεις με συνεκτική σύνδεση, εναλλαγές κινήσεων και σημειώσεις προεκτάσεων΄΄.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ