ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ .

Μεγάλη τιμή. Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, η Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Γεν.Γραμματεας Βιομηχανίας του Υπουργείου Αναπτυξης κ. Θέμις Ευτυχίδου, συνοδευόμενη από την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Ζωή Κοσμίδου,και ο π.Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, σύσωμες οι θρησκευτικές, πολιτειακές, και στρατιωτικές αρχές της Ροδόπης βρίσκονταν και ενημερώθηκαν για την έκθεση Τέχνης Φλόγα, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αθηνιων κ.Άρη Ασσαριωτακη μετά τη στρατιωτική παρέλαση στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ !!!
Επίσης πλημμύρισε το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ από μαθητές και εκπαιδευτικούς της Κομοτηνής που ξεναγήθηκαν στην έκθεση .
''Τα τοπικά και περιφερειακά Μέσα είναι ανάσα» δήλωσε ο επιμελητής εκθέσεων Σταύρος Δεληγιάννης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής για την Εικαστική έκθεση που φιλοξενείται στο μέγαρο μουσικής Κομοτηνής έως τις 31 Οκτωβρίου. Τίτλος της: «Ταξίδι σε 3 Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα». «Οι ραδιοφωνικοί αυτοί πυρήνες της ΕΡΤ μας κρατάνε ζωτανούς» πρόσθεσε με νόημα σημειώνοντας την σημαντικότητα των πολιτιστικών «ανάσεων» που περνούν μέσα από τον κόσμο της Τέχνης. Μιλώντας για την εικαστική τους παρουσία στην Κομοτηνή σημείωσε πως μετά από πολύ μεγάλες περιόδους καραντίνας, αποκλεισμού, με κλεισούρα στα Πολιτιστικά όλοι οι εργάτες της Τέχνης αντιμετωπίζουν ένα πολύ μεγάλο θέμα, «δεν προβάλλουμε τις δημιουργίες τους, έτσι οι καλλιτέχνες παράγουν, αλλά δεν μπορούν να νιώσουν την επαφή με τον κόσμο, τον διάλογο της Τέχνης» σημείωσε. Όπως τόνισε ο κος Δεληγιάννης η έκθεση αυτή διοργανώθηκε με πολύ μεγάλο ζήλο, με αγάπη, χάρη στην στήριξη της Περιφέρειας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνή, «που», όπως είπε, « είναι ένα κόσμημα για την Κομοτηνή». «Είμαστε όλοι περήφανοι στην αν.Μ.Θ. που έχουμε αυτό το στολίδι στην Ελλάδα» είπε ο κος Δεληγιάννης σημειώνοντας ότι είναι ένα από τα μεγάλα πολιτιστικά κέντρα, που βρίσκεται σε ζωντανή δράση. Έργα 80 και πλέον καλλιτεχνών με το 90% εξ αυτών να είναι από την αν.Μ. Θ., καλλιτέχνες που διέπρεψαν που στη Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν επιλεγεί σε συνεργασία με τον ιστορικό Τέχνης, τον κο Λεόντιο Πετμεζά.
««Παντρέψαμε» όλα τα δημιουργήματα των καλλιτεχνών με πολύ μεγάλα ονόματα» σημείωσε ο επιμελητής της έκθεσης προσθέτοντας ότι «Ο κόσμος διψάει για Τέχνη και συγκινείται από τα εκθέματα». Μάλιστα σε αυτό το σημείο σημείωσε ότι « όλες οι καλλιτέχνικες δράσεις πρέπει να πάρουν μπρος και πρέπει να σεβόμαστε όλοι τους κανόνες και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό». Όπως είπε «Αυτός ο ιός δεν έχει καταπολεμήσει μόνο την οικονομία, δεν έχει ρίξει βάναυσα την ψυχή μας, έχει ρίξει και ένα σκοτεινό «πέπλο» πάνω σε κάθε δημιουργία. Εάν δεν βλέπεις θέατρο, κινηματογράφο, εκθέσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, τότε λείπει ένα κομμάτι από την καθημερινότητά μας και αυτό θα το επανακτίσουμε και με το εμβόλιο και με τα τεστ και με την προσοχή που πρέπει να δείξουμε».
Όπως τόνισε ο έμπειρος επιμελητής επιτέλους ο πνευματικός κόσμος θα πρέπει να δώσει την ώθηση, να μπορέσουμε να πάρουμε ξανά μπρος, όπως ήμασταν παλιότερα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Γιατί πολλά νέα παιδιά για να βιοποριστούν εδώ και δύο χρόνια έχουν αλλάξει επάγγελμα. Είναι κι αυτό ένα θέμα που πρέπει να το δουν πολύ ζεστά όλοι οι υπεύθυνοι ενισχύοντας δράσεις, δίνοντας βήμα για νέους καλλιτέχνες» σημείωσε προτρέποντας «Να έρθει ο κόσμος να πάρει ανάσες ψυχής».
Σύμφωνα με τον κο Δεληγιάννη πάντα οι ζωγράφοι που είναι δημιουργοί ξεφεύγουν από τα κοινωνικά όρια και δημιουργούν. «Το πάντρεμα που έγινε δείχνει πώς κάποιοι καλλιτέχνες ξέρουν να φερθούν σε νεότερους και οι νεότεροι ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι το επόμενο βήμα τους είναι να δημιουργήσουν, να εξελιχθούν, να παράξουν έργα και εμείς τους δίνουμε μια ώθηση και προσπαθούμε να δώσουμε στον κόσμο και στους πολίτες με τη βοήθεια του Συλλόγου «Αθηνίων» που είναι θαυμαστό το έργο του». Μάλιστα κατέληξε στην κουβέντα μας με την βεβαιότητα ότι «Η ελπίδα υπάρχει» ευχόμενος να παραμείνει «όρθιο, δυνατό το Μέγαρο Μουσικής με πολλές πολλές δράσεις. Να δίνουμε ώθηση σε όλους αυτούς που αγαπούν την Τέχνη». Προτρέποντας «Να «κλέψουν» λίγο χρόνο και να έρθουν όλοι.»
Λόγω της αυξημένης ζήτησης για επισκέψεις από σχολεία, συλλόγους, ομάδες και μεμονωμένους πολίτες, η διάρκεια της εικαστικής έκθεσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με την υποστήριξη του Συλλόγου Καλλιτεχνών “Αθηνίων” και με την επιμέλεια της “Τέχνης Φλόγα” παρατείνεται μέχρι και την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ