Ο ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ .

Από τις 4 εως τις 10 Απριλίου 2022 θα διαρκέσει η αναδρομική έκθεση της εικαστικού δημιουργού Κατερίνας Περίφανου που διοργανώνεται από την Ενωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης Το εργαστήρι υπό την αιγίδα του Δήμου της Ηλιούπολης στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης(Λεωφόρος Ειρήνης στην πλατεία Φλέμιγκ).
Ο διακεκριμένος ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα παρουσιάσει και θα προλογίσει την έκθεση της επισημαίνει μεταξύ άλλων :''Στην τέχνη της Κατερίνας Περίφανου κυριαρχούν παρατηρήσεις με εικαστικό κύρος και χαρτογραφήσεις με υφή λεπτομερειακών προσαρμογών .Εισάγει στην υπόσταση των αποκαλύψεων της οριακό βάρος σχεδίασης και όγκο δυναμικών αποκλίσεων. Παράλληλα ξέρει έντεχνα να κινεί την τεχνική της ανάμεσα σε αινιγματικές αναφορές , σε διατυπωμένα συμπληρωματικά μοτίβα και σε αφαιρέσεις που διαχωρίζουν την ουσιαστική εσωτερική κατάσταση των επιδιώξεων της . Συσχετίζει την τρέχουσα συνδιαλλαγή της με τα κατάλληλα αισθητικά σημειωματάρια που αιτιολογούν συμμαχίες ανάμεσα στο ζωντανό χρώμα αφενός και αφ εταίρου στην διαδικασία του πηγαίου ταλέντου . Με την καθαρή χρήση των βοηθημάτων διαμορφώνει φόρμες και επίπεδα σχημάτων στα εκάστοτε έργα της . Την ηρεμία των θεμάτων διαδέχονται η υπόνοια της φθοράς του χρόνου ,η διαφοροποίηση της ψυχικής αλληλουχίας, η ένταση της υλικής παντοδυναμίας ,η παθιασμένη αδιαλλαξία της ανάγκης ,χαρακτηριστικά στοιχεία που ενδυναμώνουν την σύμβαση της επιμονής και την βαρύτητα της ισορροπίας στον χώρο του καμβά. Η αναζήτηση της δημιουργού με αυτούς τους όρους σηματοδοτεί την μετάθεση των ορίων πρωταρχικά. Οι πινελιές της σταθερές, σίγουρες, ασφαλείς και ξεκάθαρες μετατρέπουν το υπαινικτικό, σε γήινο και οικείο.''
Η Κατερίνα Περήφανου γεννήθηκε στην Εύβοια .Από το δημοτικό σχολείο άρχισε να κάνει συνθέσεις έργων με κοχύλια που εξέθετε στις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου.Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε δίπλα στον καταξιωμένο λογοτέχνη και ζωγράφο Νίκο Νικολαίδη όπου παρακολουθούσε επιμελώς τις διάφορες τεχνικές γύρο από την ζωγραφική. Όταν τελείωσε το Λύκειο ασχολήθηκε με την ελαιογραφία και την ακουαρέλα .Έκανε μια ατομική έκθεση ακουαρέλας όπου ένας μεγάλος ζωγράφος της εποχής είδε τα έργα της και της εξέφρασε τον θαυμασμό του.Είδε το πάθος της για την ζωγραφική και της πρότεινε την αφιλοκερδή μάθηση ιμπρεσιονισμού και εξπρεσιονισμού στην γκαλερί του. Παράλληλα έκανε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων και προσφορών για την ίδρυση του Οικονομικού Μουσείου. Το οποίο σήμερα λειτουργεί με επιτυχία και φιλοξενεί είκοσι έργα της που διακοσμούν στο χώρο του Μουσείου την ενότητα παραδοσιακών επαγγελμάτων . Είναι μέλος στους συλλόγους :’’ΑΠΕΛΗΣ ‘’ ΔΙΩΝΗ’’ ''ΠΕΛΤ’’ ''GFC ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ’'. Επίσης στην Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης '’ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ’’ στην ‘’ΤΕΧΝΟΣΦΑΙΡΑ’’ στην UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ’’. Διακρίθηκε από τονΦιλολογικό σύλλογο ‘’ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ’’ για το έργο της ‘’ΤΟ ΜΗΛΟ ΤΗΣ ΕΥΑΣ''. Έχει απεριόριστες συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγμτοποιήσει 6 ατομικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται στο Μορφωτικό κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου, στο ‘’ GREEK MUSEUM of ADELAIDE’’.Επίσης έργα της έχουν στην συλλογή τους ιδιώτες σε πολλές χώρες του κόσμου όπως Αμερική ,Γαλλία, Ισπανία , Κύπρος. Δωρεές έργων της υπάρχουν σε Νοσοκομεία και σε γηροκομεία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ