Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΌΣ ΘΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ ΔΕΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΑΜΠΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο εικαστικός θεσμός Τέχνης Φλόγα που διευθύνεται από τον ιδρυτή του Σταύρο Δεληγιάννη συνεχίζοντας τις ξεχωριστές και σημαντικές θερινές δράσεις του παρουσιάζει την νέα έκθεση του ελληνοαφρικανού καλλιτέχνη Νίκου Ζάρα που έχει διαπρέψει στην χώρα της Ζάμπια στο Καλογερικό στον Λιμένα της Θάσου σε ειδικό δρώμενο τέχνης και πολιτισμού που διαρκεί από τις 21 ως τις 26 Αυγούστου 2023 .Στο αφιέρωμα θα συνεκθέσει και να τιμηθεί η Θάσια διακεκριμένη δημιουργός Σέβα Καλοπούλου.
Την έκθεση που διοργανώνει ο Δήμος Θάσου και Δημοτική Κοινωφελής επιχείρηση Θάσου σε συνεργασία με τον εικαστικό θεσμό Τέχνης Φλόγα ,θα προλογίσει ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεσμού, ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει επισημάνει μεταξύ άλλων :’’H συνύπαρξη των δύο δημιουργών κινείτε στο εκλεπτυσμένο μεταίχμιο της ουσιαστικής διείσδυσης και της κατανυκτικής αισθητικής που με μοναδικότητα καθοδηγούν την χωρονομική γραφή των αρμονικών μετουσιώσεων. Στο φόντο κάθε ξεχωριστής και διάχυτης αφήγησης συγκροτούνται ενορχηστρώσεις ανάγνωσης με νύξεις μεστότητας για την διαχρονικότητα . Τα πρόσωπα και οι φιγούρες του Νίκου Ζάρα επισυνάπτονται σε λεπτομέρειες που ατενίζουν τα επεισόδια της ενδελεχούς αναφοράς με στοιχεία που αγγίζουν διερευνητικά και περίοπτα την καθημερινότητα .Η τέχνη της Σέβας Καλοπούλου άμεσα γίνεται μεσολαβητής μιας πληθωρικής και ενισχυμένης ανάπλασης που με απόλυτη διαφάνεια συνδυάζει περιεκτικά δεδομένα. Χρωματίζει εύστοχα τα θέματα της που λειτουργούν αναδρομικά και εξυφαίνουν πολλαπλές προσεγγίσεις. Με ξεχωριστή ικανότητα και ασυμβίβαστο ρυθμό η τεχνική της ενέχει καινοτόμα και πολυδιάστατα μοτίβα από ένα ιδιότυπο και ελεγειακό περιβάλλον με αλήθεια συνειρμών .’’
ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ θα ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΟΥΝ η ΑΥΤΗΣ ΕΞΟΧΟΤΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΖΑΜΠΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. ROSE CHIZI και θα ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΝ οι ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΦΝΘ & ΖΑΜΠΙΑΣ κ.κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ με οικοδεσπότη το ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΑΣΟΥ κ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών πολιτειακών και στρατιωτικων αρχών του τόπου.
Η επιμέλεια της έκθεσης έχει ανατεθεί στις επιμελήτριες Έφη Δεληγιάννη και Αριστέα Δεληγιάννη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ