ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

Οι δύο βραβευμένοι Έλληνες λογοτέχνες και γνωστοί κριτικοί λογοτεχνίας Λεόντιος Πετμεζάς και Στάθης Λιώτης θα είναι οι πρόεδροι στον νέο Πάνελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος που ηδη διεξάγεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΗΔΥΕΠΕΙΑ . Tα αποτελάσματα του θα ανακοινωθούν στα έντυπα και ηλεκρονικά ΜΜΕ στις αρχές του έτους 2024. Η διοργάνωση του διαγωνισμού καλεί όλους τους συγγραφείς, τους ποιητές και τους εφήβους που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή και συμμετέχουν στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό ποίησης και Διηγήματος, που προκυρήσει η Ανεξάρτητη Λογοτεχνική Ομάδα, Βιβλία και Νέοι Συγγραφείς, με την Διαχειρίστρια Άννα Μπουγια ,σε συνδιοργάνωση με τις καλλιτεχνικές ομάδες μας, οι οποίες είναι: Η Καλλιτεχνική ομάδα ΠΟΙΗΣΗ-POETRY-POESIA, με Διαχειριστές τους Aναστάσιο Aδάμου και Στέλλα Πνακα Η Καλλιτεχνική ομάδα ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΡΓΑ, με την Διαχειριστρια την Γεωργία Ρετάκου, book.Blogger Η Καλλιτεχνική ομάδα ΥΠΌΘΕΣΗ ΠΟΊΗΣΗ, με Διαχειριστρια την Ιωάννα Παπαλέξη Η Καλλιτεχνική ομάδα Ποίηση και Δημιουργία, με Διαχειριστή τον Νίκο Παπούλια Η Καλλιτεχνική ομάδα Βιβλιοταξιδευτες, με Διαχειριστρια την Αργυρώ Μαρία Βένιου.
Στην φωτογραφία του εξωφύλλου διακρίνουμε από αριστερά την Στέλλα Πνάκα,διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων ,τον Λεόντιο Πετμεζά ,την διανοήτρια-συγγραφέα Παναγιώτα Μπλέτα ,τον Στάθη Λιώτη και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Σφαέλο στην παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Λιώτη ''Στην Καρδιά μου γράφει Ελλάδα '' που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό με τεράστια επιτυχία και αναταπόκριση του βιβλιόφιλου κοινού στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών, Βούρου- Ευταξία στην πλατεία Κλαυθμώνος.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΠΕΤΜΕΖΑ: Γεννήθηκε στους Φιλίππους της Μακεδονίας . Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δημοσιογραφία στο Ίδρυμα Μπότση και θέατρο στο Εθνικό Ωδείο και στην Σχολή Τράγκα. Παρακολούθησε ιστορία τέχνης και ζωγραφική στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Συμβάλει στην διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες ,Ιδρύματα , Πρεσβείες, Μουσεία, Υπουργεία. Γράφει λογοτεχνικά βιβλία και θεατρικά έργα. Eίναι ομιλητής-εισηγητής σε πολιτιστικές συναντήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ασχολείται με την εκτίμηση της διαχρονικής τέχνης. Συμμετέχει ως κριτής σε επιτροπές λογοτεχνικών και εικαστικών διαγωνισμών. Έχει πολύχρονες συνεργασίες με σημαντικούς φορείς πολιτισμού και εκδοτικές εταιρίες. Δοκίμια, ποιήματα , κριτικές και διατριβές του δημοσιεύονται στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ . Συμβάλει στην εξέλιξη του πρωτοποριακού project ,στην προώθηση του εκλεκτικού concept, στην πολιτιστική διπλωματία και στην ανάπτυξη της πολιτισμικής διαχείρισης . Έχει βραβευτεί για την γραφή του και έχει βιογραφηθεί σε λεξικά και εγκυκλοπαίδειες. Αναφορές για την παρουσία του υπάρχουν στο διαδίκτυο. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ‘’Ο Απελλής ‘’ και επίτιμο μέλος επιστημονικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών οργανισμών και πολιτιστικών σωματείων. Είναι μέλος της ΕΣΠΗΤ(Ένωση Συντακτών Περιοδικού, Ηλεκτρονικού Τύπου) και της EFJ(Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων). Ασχολείται με τον εθελοντισμό, τον ακτιβισμό και την προσφορά στον άνθρωπο .
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΛΙΩΤΗ :Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσειοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι αριστούχος διπλώματος μονωδίας και θεατρικών σπουδών. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βόλο όπου διδάσκει μάθημα τραγουδιού, θεάτρου, φωνητικής και ορθοφωνίας. Από ηλικίας 16 ετών ασχολείται με την ποίηση και τη λογοτεχνία και έχει βραβευθεί δύο φορές για την ποίησή του στον α΄ διαγωνισμό ποίησης του δήμου Αμαρουσίου το 1994 καθώς και το 1995 σε παναθηναικό διαγωνισμό ποίησης του δήμου Αθηναίων με πρόεδρο της κριτικής επιτροπής την Άννα Σικελιανού. Επαίνους για το έργο του έχει δεχθεί από πολλούς σημαντικούς λογοτέχνες όπως ο Βασίλης Βασιλικός, ο Μιχάλης Σταφυλάς, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος και άλλους. Το 2003 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο διηγημάτων του με τίτλο «Και στο θάνατο, Ζωή» που έγινε δεκτό με ευμενή σχόλια. Είναι μέλος της Ενώσεως λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας και μέλος στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος. Έχει τελειώσει υποκριτική στη σχολή της Μιμής Ντενίση και διδάσκει ορθοφωνία, διαφραγματικές αναπνοές, αγωγή λόγου, εκμάθηση ρόλων. Ανεβάζει παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και κάνει περιοδείες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ