Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΤΑΜΑRΑ ΤΟPΑLΑ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.

Από τις 2 εως τις 6 Σεπτεμβρίου 2024 διαρκεί η νέα έκθεση ζωγραφικής ,Αγιογραφίας και καλλιτεχνικών κατασκευών της Μολδαβής εικαστικού δημιουργού Ταμάρα Τοπάλα με τίτλο '' Πολλά εξαρτώνται από εμάς'' στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου της Ηλιούπολης ,Λεωφόρος Ειρήνης 14-16 στην πλατεία Φλέμινγκ.
Την έκθεση θα παρουσιάσει στο κοινό και θα προλογίσει η Εικαστικός, Επιμελήτρια Τέχνης,Σύμβουλος Marketing διαμέσου της Τέχνης κυρία Δώρα Μαλτέζου.
Η έκθεση στηρίζεται από τον Δήμο της Ηλιούπολης ,την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Αθήνα και το Προξενείο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Θεσσαλονίκη .
Στο κριτικό κείμενο του για την ενδιαφέρουσα και πολυκύμαντη τέχνη της Ταμάρα Τοπάλα ο διακεκριμένος ιστορικός ,κριτικός τέχνης και λογοτεχνίας Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει: ''Η πολυδιάστατη και πολυσήμαντη δημιουργία της Ταμάρα Τοπάλα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα απόδοσης που περιλαμβάνει την ζωγραφική , την αγιογραφία, τις έντεχνες χειροποίητες κατασκευές ,τα χειροποίητα βιβλία ,το desing και άλλες διαστάσεις .Με τον ίδιο τόνο και ρυθμό η τεχνική που ακολουθεί βαθμιαία και σταδιακά μας προτρέπει να αναζητούμε τους ποικίλους ροδώνες της αποκαλυπτικής τέχνης της . Στα μαλάματα των συλλήψεων της υπάρχουν εμπνεύσεις που εντυπωσιάζουν . Η αξία της γραφής της μέσα από την ευαισθησία που εκπέμπει αγγίζει την επιλεκτικότητα και την εκλεκτικότητα στις αναφορές. Εκθέτει απόψεις που βρίσκονται κοντά και μακριά από την προσέγγιση της πεζής διάταξης. Μεταποιεί με το βλέμμα της κάθε εμπειρία που βιώνει και αποκαλύπτει κρύπτες και κόγχες της αυτογνωσίας. Διεκδικεί τις άπειρες εκδοχές της μέθεξης μέσα από προσεγμένες απεικονίσεις που τονίζουν την υπαρξιακή οντότητα και την εσώτερη δοκιμασία που δυναμικά κυοφορείται στην θεματολογία της. Επιτηδευμένα η βούληση της χαρακτηρίζεται ευθύβολα από την εμβάθυνση στα πλαίσια των σκέψεων. Επιτρέπει στην γνησιότητα οραμάτων της να μεταφέρουν δεσμά φρόνησης σε ένα επίπεδο διαπραγμάτευσης με πληρότητα πράξεων και ακατάβλητη διάθεση .Οι καταστάσεις που συγκροτεί εμπεδώνουν εμβόλιμα τις ταυτίσεις με την θέαση του ιδανικού .Στο σύνολο του ευρύτερου περιβάλλοντος που κινείται στοιχειοθετεί επιμερισμούς με διαχρονικά στοιχεία που αναμφίβολα κυριαρχούν παραστατικά. Με πολυσημία προβάλλει μια πρισματική και ξεχωριστή παρουσία στον καλλιτεχνικό χώρο . Ισορροπεί με ευαισθησία το λογισμικό με το πολιτισμικό στοιχείο . Αντλεί αξίες από μνήμες που έχουν στέρεη οίηση σε σχέση με τον αναζωογονητικό ορίζοντα του λυρισμού και τονίζουν ένα διάλογο χωρίς σύνορα και αποκλεισμούς. Στο μεταίχμιο μεταξύ της αισθαντικής πραγματικότητας και της επιβολής που επιφέρουν οι εκφάνσεις της η προέκταση των διευθετήσεων της καταλήγει στην διάθεση των στάσεων. Οι συμβάσεις της εκτείνονται σε διαδρόμους έφεσης ομαλά και διεξοδικά . Ο συντονισμένος προβληματισμός της δεν εμμένει στα δρομολόγια των υποθέσεων που αναδεικνύει. Προχωρά και εξελίσσεται ουσιαστικά και κατανυκτικά σε αισθαντικές και χαρμόσυνες αποτυπώσεις .Μέσα από διαδικασίες υιοθετεί συστάσεις με τα δεδομένα της παράδοσης που επεκτείνει. Στην πλήρη εργασία της υιοθετεί με ιδιάζοντα τρόπο συμπεριφορές που συνάδουν κατάλληλα με την εκποίηση του υλικού . Μέσα από την στοιχειώδη εύρεση των διατομών κατακτά την υπερβατική διαλλακτικότητα και συνυπάρχει σε μια οικουμενική σφαίρα με τις τομές της ανάπτυξης και τις διανοητικές διακριτικές προοπτικές'' .
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά τις ώρες 10.00-13.00 και 13.00-21.30

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

H MAΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑRΤ GALLERY 35 ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΆ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!