Η ''FATA MORGANA II '' TΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΧΟΡΜΟΒΙΤΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ''ΣΤΟΑRT ΚΟΡΑΗ''.

VIRGINIA_CHORMOVITI_13.JPG

Γράφει  ο  ΛΕΟΝΤΙΟΣ  ΠΕΤΜΕΖΑΣ
Έκθεση φωτογραφίας της πολυβραβευμένης Βιργινίας Χορμοβίτη, με τίτλο: «FATA MORGANA II» θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο διάστημα από 3 έως 30 Ιουλίου 2018.


VIRGINIA_CHORMOVITI_3.JPG



Η Βιργινία Χορμοβίτη σπούδασε Ιταλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ, Ισπανική Φιλολογία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο κι ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Λογοτεχνική Μετάφραση στη Μάλαγα (Ισπανία) με διπλωματική εργασία στην ποίηση. Συνεργάζεται με διάφορα ελληνικά και ξένα περιοδικά («Levurelitteraire», «Poema», «Πόρφυρας», «Vakxikon») τα οποία δημοσιεύουν μεταφράσεις της από τα ισπανικά ή τα ιταλικά στα ελληνικά.



VIRGINIA_CHORMOVITI_8.JPG


Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές σε Γαλλία, Σουηδία, Νέα Ζηλανδία, Ισπανία, Ελλάδα καθώς και στο Ίδρυμα Τριών Πολιτισμών της Μεσογείου (Σεβίλλη), στο Δημαρχείο της Ούβεδα (Ισπανία) και στη Μάλαγα στο Colegio de medicos. Έχει λάβει σειρά διακρίσεων εντός και εκτός συνόρων, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία, Πορτογαλία και Ισπανία.





H Bιργινία Χαρμοβίτη μιλώντας για την έκθεση της επεσήμανε:                                                                    
''Αθήνα! Και πάλι στα πάτρια εδάφη! Αυτή την Τρίτη 3 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσής μου “Fata Morgana II” στην ΣΤΟart, Χώρος Τέχνης της Εθνικής Ασφαλιστικής που φιλοξενεί το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δημήτρη Παπαγεωργόπουλου.
 Είναι μεγάλη η τιμή να εκθέτω σε ένα τόσο σημαντικό χώρο και ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους υπεύθυνους και κυρίως τον Δημήτρη για την ευκαιρία που μου δίνουν.
 Όσα ευχαριστώ και να πω είναι λίγα! Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας στην ΣΤΟart! ''




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ