ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΔΙΗΓΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ ΧΝΑΡΑ !!!!!!!!!!

Ο Άγιος Βασίλης έχει ένα μαγικό κλειδί! Με αυτό μπορεί να ξεκλειδώσει όλες τις πόρτες των σπιτιών, ολόκληρου του  κόσμου !
Έρχεται καθισμένος στο  έλκηθρο του με ένα μεγάλο κόκκινο σακί , που μέσα έχει τα δώρα για τα παιδιά.  Το έλκηθρο  πετάει στον ουρανό γιατί  το σέρνουν μαγικοί  τάρανδοι . Το προσγειώνουν αθόρυβα στην αυλή του σπιτιού  και μπαίνει  κρυφά από την πόρτα με το μαγικό κλειδί του και αφήνει τα δώρα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο  δέντρο μας!
Κατάλαβες τώρα;
Άλλωστε δεν είμαστε μόνο εμείς στο κόσμο που δεν έχουμε τζάκι. Αν καταφέρεις να μείνεις ξύπνιος, ίσως σταθείς τυχερός και τον δεις όταν θα μπαίνει στο σπίτι μας !
Θα τον κεράσουμε όπως κάθε χρόνο από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που φτιάξαμε μαζί !  Θα βάλουμε μερικά  σε ένα πιατάκι κάτω από το δέντρο και ένα ποτήρι νεράκι επίσης για να ξεδιψάσει  !
Μην ξεχάσουμε επίσης  να αφήσουμε  στην αυλή ένα κουβά νερό και μερικά καρότα για τους Ταράνδους.Σίγουρα  θα είναι και εκείνοι πολύ διψασμένοι και πεινασμένοι  από το ταξίδι τους.
-Αλήθεια μαμά…; Θα με αφήσεις να μείνω ξύπνιος την νύχτα να δω τον Άη Βασίλη;
– Όχι όλη την νύχτα ,αν αργεί πολύ δεν μπορούμε  να περιμένουμε όλο το βράδυ . Άλλωστε δεν ξέρουμε πότε θα έρθει η σειρά μας , κατάλαβες αγόρι μου;
Έχει να πάει σε τόσα σπίτια σε όλο τον κόσμο!
Δεν γίνετε να  ξενυχτίσουμε , διότι την επόμενη μέρα  είναι τα Χριστούγεννα !
– Εγώ όμως θέλω να δω τον Άη Βασίλη μου , να του μιλήσω και να δω το δώρο που μου πήρε, αν είναι αυτό που του γράψαμε στο γράμμα.
– Θοδωρή μου, δεν αγοράζει  δώρα ο Άγιος Βασίλης,  τα φτιάχνει στο εργαστήριο του στον Βόρειο Πόλο , μαζί με τους βοηθούς του !
Θυμάσαι που είχαμε πει το παραμύθι…;
-Ναι , ναι  θυμάμαι !
– Μην στεναχωρηθείς αν ο Άγιος Βασίλης δεν σου φέρει αυτό που ζήτησες και σου φέρει κάτι άλλο ! Σου είπα  ότι δεν μας φέρνει πάντα αυτά που ζητάμε και ίσως κάποια παιδάκια,  χρειαστεί να περιμένουν τον επόμενο χρόνο να πάρουν αυτό που ζήτησαν  ή  και περισσότερο καιρό.  Το σίγουρο πάντως είναι, ότι ο Άγιος ποτέ δεν ξεχνά την υπομονή που έχουν τα σοφά  παιδιά να περιμένουν και εκείνος πάντα τα ανταμείβει και ας καθυστερεί λίγο κάποιες φορές!
-Μπορεί ο Άγιος Βασίλης μου , να μου φέρει σε καφέ  Χριστούγεννα,  ότι θέλω..;
– Ο Άγιος Βασίλης δεν φέρνει πάντα ότι ζητήσουμε. Αν το έκανε,  θα σταματούσαν οι άνθρωποι να κάνουν όνειρά και να βάζουν στόχους.
Ο Άγιος Βασίλης μας φέρνει τα Χριστούγεννα,   ότι πιστεύει ότι θα μας κάνει χαρούμενους, χωρίς όμως να μας εμποδίσει να γίνουμε δημιουργικοί. Πρέπει εμείς οι ίδιοι  να δουλέψουμε για να πραγματοποιήσουμε μόνοι μας τα μεγάλα όνειρά μας.
Παραμονή Χριστουγέννων !
Ποιο παιδάκι είναι αυτό που πέφτει στο κρεβάτι του να κοιμηθεί , χωρίς την αγωνία του επόμενου πρωινού. Ποιο παιδί  δεν θα ήθελε να μείνει ξάγρυπνο , να δει το έλκηθρο του Άη Βασίλη και τον ίδιο να αφήνει τα δώρα κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Εκείνη την μαγική νύχτα η μαμά είχε μια ιδέα , που θα γινόταν   παράδοση και  για όλα τα  επόμενα χρόνια μέχρι που τα παιδιά θα μεγάλωναν.
Σκοτάδι έξω,  μόνο  φώτα από το χριστουγεννιάτικο στολισμό στις αυλές των σπιτιών, στόλιζαν την νύχτα.
Ο μπαμπάς όπως πολλές φορές συνήθιζε θα αργούσε να γυρίσει σπίτι.  Οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις τον κρατούσαν αρκετές φορές μέχρι αργά το βράδυ στην δουλειά.
Η μαμά είχε προειδοποιήσει των 3ων χρονών Θοδωρή,  ότι μόλις ακούσουν το κουδουνάκι του Άη Βασίλη , “ένα μικρό κουδούνι  που κρατά ο Άγιος Βασίλης” θα πρέπει γρήγορα να σβήσουν όλα τα φώτα στο σπίτι και να κρυφτούν!
Δεν θα πρέπει να βγάλουν τσιμουδιά,  γιατί εάν εκείνος αντιληφθεί το παραμικρό θα φύγει ,ξεχνώντας να αφήσει το δώρο του Θοδωρή στο δέντρο.
Έτσι έγινε,  με το που άκουσαν το κουδούνι να χτυπά έξω στην αυλή,  κατάλαβαν ότι εκείνη την στιγμή ο Άγιος Βασίλης προσγειώνεται με το έλκηθρο του.  Η μαμά έτρεξε και έσβησε το φως που άναβε στο σαλόνι και κρύφτηκε παίρνοντας  κοντά της τον Θοδωρή δείχνοντας του  με το δάχτυλο ότι δεν πρέπει να βγάλει τσιμουδιά !
-Σσσσ έρχεται!….του λέει.
Ο μικρός παρακολουθούσε βήμα προς βήμα την μαγεία του μύθου να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του .
Ο τεράστιος κόκκινος Άη Βασίλης με την μακριά  λευκή γενειάδα και το τεράστιο κόκκινο σακί , μόλις είχε περάσει μέσα στο σαλόνι του σπιτιού ανοίγοντας με το μαγικό κλειδί του .
-Χο χο χο !
Αναφώνησε μπαίνοντας μέσα , ενώ ο Θοδωράκος βάζει τα χεράκια του στο στόμα,  εμποδίζοντας τον εαυτό του να βγάλει οποιαδήποτε φωνούλα ενθουσιασμού.
Βλέπει τον Άη Βασίλη που κάθετε πρώτα στην πολυθρόνα μπροστά από το δέντρο, απλώνει το χέρι του και παίρνει ένα γλυκό  από αυτά  που είχαν αφήσει για εκείνον.
Δαγκώνει μια μπουκιά  και αρχίζει να μασάει ενώ ταυτόχρονα χάιδευε την μεγάλη σαν μπαλόνι κοιλιά του , από την νοστιμιά του κουραμπιέ . Έπειτα ήπιε από το νεράκι  και σκούπισε τα γένια του με μια χαρτοπετσέτα που βρήκε εκεί,  γιατί είχαν γεμίσει άχνη.
Έβγαλε από το μεγάλο κόκκινο σακί του , ένα όμορφο κουτί δώρου με ένα υπέροχο περιτύλιγμα και το άφησε κάτω από το δέντρο!
Μόλις έφυγε και η πόρτα έκλεισε πίσω του  ο μικρός έτρεξε κάτω από το δέντρο με μεγάλο ενθουσιασμό,  ενώ η μαμά συγκινημένη από την αντίδραση του παιδιού,  έτρεξε να ανάψει το φως .
– Ήθλε μαμά ήθλε!
Μετά από 5 περίπου λεπτά , να και ο μπαμπάς στο σπίτι .
– Μπαμπά μπαμπά είδα τον Άη Βασίλη που ήθλε σπίτι και μου άφησε το δώρο μου !
-Πόσο τυχερός είσαι Θοδωρή μου,  εγώ δεν τον έχω δει ποτέ που έρχεται !
Από τότε ο Θοδωρής κάθε Χριστούγεννα έβλεπε την μαγική ιστορία των Χριστουγέννων να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του!
Αργότερα που γεννήθηκε ο αδερφός του , την χαιρόντουσαν μαζί!  Στο σχολείο ένιωθε τόσο τυχερός που κατάφερνε κάθε χρόνο  να βλέπει τον Άγιο Βασίλη να έρχεται!
Ποτέ όμως δεν ήταν εκεί ο μπαμπάς, κάθε χρόνο για 5′ δεν τον προλάβαινε,  ήταν όμως τέτοια η χαρά του μικρού που δεν άφηνε αυτή την “σύμπτωση να του χαλάσει την μαγεία των Χριστουγέννων!
Αποφάσισα να μοιραστώ,  την δική μας οικογενειακή ιστορία δίνοντας έμπνευση σε αυτούς που την έχουν ανάγκη !
Αφιερωμένη στους άντρες της ζωής μου Στέλιος-Θοδωρής-Ιωάννης
Καλά  και ευλογημένα Χριστούγεννα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ