EΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ JULIA GUERRERO ΣΤΗΝ ΜΠΟΓΚΟΤΑ !!!!!!


Εγκαινιάστηκε  με επιτυχία στις 20 Δεκεμβρίου 2019 η νέα έκθεση της  διεθνούς ζωγράφου Julia Guerrero  στην gallery BEATBOP στο San Felipe της Μπογκοτά στην Κολομβία .

Ο Θεωρητικός-ιστορικός  τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει μελετήσει το συνολικό έργο της επισημαίνει για την δουλειά της στην παρούσα έκθεση :

''Οι  φωβιστικές και αφαιρετικές  ιδεογραφικές απολήξεις  της δημιουργού  εστιάζουν στην αναπαραγωγή  της ουσιαστικής  τοποθέτησης  των έντονων χρωμάτων και των πολυκύμαντων σχημάτων .
Οι apstractive συλλήψεις που δημιουργεί επισυνάπτουν στην τεχνική της την ενδεικτική διαπραγμάτευση  μεταμοντέρνων ευρηματικών προσδιορισμών  .
Οι διαπεραστικές  γραμμές αφήνουν αποφασιστικά ίχνη  από  νοητικές διαδρομές μέσα από τις οποίες κινείτε προκειμένου  να μην αναλωθεί στους εγκλωβισμούς της επαναφοράς.
Oι συστοιχίες της αντανάκλασης που  προβάλλει τονίζουν   την  σπονδυλωτή ανασύσταση  των εκφάνσεων  και  προσάγουν  δεδομένα ανοίγοντας  διόδους στην μετάλλαξη και στο πρότυπο  θέασης  του φαντασιακού στοιχείου ενημερώνοντας  για την αλήθεια και την δύναμη της πρωτοποριακής γραφής .
Μια ενοποιητική πορεία  συνδέει την αυστηρή κινητικότητα, την τραχύτητα  των  επιφανειών, τις  στοιχειοθετήσεις και τις εντάσεις των εύπλαστων εμπλουτισμένων   προτάσεων της .Η συνύπαρξη  τους  δημιουργεί περίγυρους  ανοιχτούς  σε μια διάθεση περιπλάνησης,αναμέτρησης  και περιήγησης   που οδηγεί  στην επιστροφή σε γνώριμα μέρη που διέπονται από φανερές και συντονισμένες  επιλογές.
Μέσα από την επεξεργασία η  καλλιτέχνιδα  καταλήγει  στην σύζευξη  των   μετουσιωμένων  δυνάμεων της ανάλυσης  .
Η τέχνη της περικλείει μια εμβληματική συγχορδία καταθέσεων με νοσταλγικές επιδράσεις ,τονικότητες και  επισημάνσεις  που ενδυναμώνουν  την αυθεντική  σημασία  της εικαστικής παρουσίας .
Με κυρίαρχες  διαστάσεις  οι συνθέσεις της χωρίζονται  συμβολικά και  εμπεριέχουν συνειδητά  ένα  πρωτογενές   επίπεδο αποτυπώσεων και εκλάμψεων. 
Συγκροτούν μια συνδιάλεξη  με συνειδησιακό ορόσημο  και ένα  πέρασμα  στην συλλογικότητα  με φορτίσεις που ξεκινούν από το παρελθόν και καταλήγουν στο σήμερα . 
Συχνά χρησιμοποιεί  συνδυασμούς κατάδυσης και περιδιάβασης  με  αντιστοιχίες και αναλογίες  .
Τα εκθέματα της γίνονται  φορείς  διοχέτευσης νοημάτων και μηνυμάτων  που αφήνουν ανεξίτηλα  αποτυπώματα και στίγματα αναμέτρησης ενώ αποσκοπούν  µέσω των παραστάσεων στην ανάλυση των πολυσήμαντων εικονογραφιών  µε γνώριμα ,οικεία  χαρακτηριστικά  που η απόδοση τους συγκροτείτε βαθμιαία ανάλογα µε  τις αισθητικές αντιλήψεις .''

H έκθεση διαρκεί έως τις 30 Δεκεμβρίου 2019.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ