Παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία του Στάθη Λιώτη στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης .

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην ζεστή και φιλόξενη αίθουσα CR-1 του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής της Θεσσαλονίκης η παρουσίαση των δύο βιβλίων του βραβευμένου λογοτέχνη, ποιητή και κριτικού Στάθη Λιώτη .
Την εκδήλωση συντόνισε η Στέλλα Πνάκα,διοικητικό και οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων-marketing,δημόσιες σχέσεις .Για την λογοτεχνική πέννα του Στάθη Λιώτη μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΛΒΕ(Ένωση Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας) ,ο Λευτέρης Μουφτόγλου, ο Τομεάρχης Πολιτισμού ,πολιτευτής Γιώργος Κομνηνός ,ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος της Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος,και ο υπ.Βουλευτής ,π.Αντιδήμαρχος Μιχάλης Πάππου.Ποιήματα απήγγειλαν η συγγραφέας Στέλλα Σωτήρκου και η ηθοποιός Salina Mair. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι Γρηγόρης Γρηγοράς και Λάζαρος Γκλουφτσίδης, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Δημήτρης Θεοδωρίδης . Η παρουσίαση που είχε πραγματικά άψογη οργάνωση και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μεταδόθηκε απ ευθείας μέσω του live streaming και έλαβε 600 και πλέον εγκωμιαστικά σχόλια.
Για την γραφή του Στάθη Λιώτη o λογοτέχνης ,κριτικός λογοτεχνίας και τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει συνεργαστεί μαζί του σε κριτικές επιτροπές λογοτεχνικών διαγωνισμών έχει επισημάνει :''Αναμφίβολα στα πονήματα του πρωταγωνιστούν τα μορφικά, ζωτικά και διακριτικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου ανθρώπου .Δηλώνεται μια ταυτότητα και μια άποψη με αυστηρότητα προθέσεων. Ο έμπειρος λογοτέχνης συνδέει μεταξύ τους μοναδικές αποκαλύψεις που υφολογικά εκπέμπουν πολυπρόσωπες εντάξεις. Με ευρηματική στερεότητα παρεμβαίνει στην κάθε διάρθρωση των σελίδων του . Οι οντότητες του παρατακτικά διακρίνονται από μια αρμονία στο ρυθμό των διαθέσεων και εντάσσονται σε ένα αδιάσπαστο σύνολο από επιμέρους στοιχεία. Μετατρέπει βαθμιαία την έμπνευση του σε συνέχεια της μνήμης. Μεθοδικά και έντεχνα καταλήγει σε σφαιρικές ολοκληρωμένες στάσεις με επάλληλες ζώνες δεξιοτεχνίας. Τα συγκροτημένα ιδεογράμματα του ισορροπούν και εξάρουν θαυμαστά τις αρετές του . Το περιεχόμενο τους καταγράφει το ένστικτο του . Με σκηνική οικονομία και πρόθεση κάθε αποτύπωση φέρνει την αντίληψη της προοπτικής.Ο Στάθης Λιώτης προσεγγίζει περισπούδαστα την σκέψη του αναγνώστη και προσδίδει στα επιτεύγματα του επικό χαρακτήρα . Πρόκειται για μια κατάσταση με παρεμβάσεις που σχολιάζουν, επεκτείνουν και επηρεάζουν καθώς πηγάζουν από την υπαρξιακή αναγκαιότητα. Κατέχει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργική αξία της σχηματοποίησης και την αδιάλειπτη διατύπωση της λεπτομέρειας .Αποδίδει με ακρίβεια την ιδιαιτερότητα στις καταβολές που ιστορούν τις κινήσεις . Τα βιβλία του εμπεριέχουν μια ρητορεία με τονικότητα και συσχετισμό, με ασίγαστη στόχευση και αρτιότητα απέναντι στην ιεροτελεστία της περιπέτειας. Ο σεβασμός του είναι προϋπόθεση για την πηγαία ορμή, που λέγεται κατάθεση. ''
Βιογραφικό του Στάθη Λιώτη : Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος «Μουσειοπαιδαγωγικής εκπαίδευσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι αριστούχος με Δίπλωμα μονωδίας και θεατρικών σπουδών. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Δραματική Σχολή της Μιμής Ντενίση.Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Βόλο . Διδάσκει μαθήματα τραγουδιού ,θεάτρου,φωνητικής, ορθοφωνίας διαφραγματικές αναπνοές, αγωγή λόγου,εκμάθηση ρόλων . Ανεβάζει παραστάσεις, σε όλη την Ελλάδα και κάνει συχνά περιοδείες. Από ηλικίας 16 ετών ασχολείται με την ποίηση και την λογοτεχνία .Έχει βραβευθεί δύο φορές για την ποίησή του στον πρώτο Διαγωνισμό ποίησης του Δήμου Αμαρουσίου το 1994 και στον Παναθηναϊκό διαγωνισμό ποίησης του Δήμου Αθηναίων το 1995 στον οποίο πρόεδρο της κριτικής επιτροπής υπήρξε η Άννα Σικελιανού. Επαίνους για το έργο του έχει δεχθεί από πολλούς σημαντικούς ανθρώπους , μεταξύ άλλων ,από τους λογοτέχνες Βασίλη Βασιλικό και Μιχάλη Σταφυλά,τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο . Το 2003 εξέδωσε το πρώτο βιβλίο διηγημάτων του με τίτλο «Και στο θάνατο, Ζωή» που έγινε δεκτό με ευμενή σχόλια. Είναι μέλος της Ενώσεως λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας, μέλος στην Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος , στον Ιστορικό Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών. Από τις εκδόσεις Όστρια κυκλοφορεί η ποιητική συλλογή του «στην καρδιά γράφει Ελλάδα», που αποπνέει όλα τα χρώματα και αρώματα της πατρίδας μας.Συχνά είναι πρόεδρος σε επιτροπές λογοτεχνικών διαγωνισμών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ