Παρουσιάστηκε το βιβλίο του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΑΛΜΑΡΗ, «ΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ» στην ΕΕΛ.



Γράφει  ο  ΛΕΟΝΤΙΟΣ  ΠΕΤΜΕΖΑΣ


Την Τρίτη 22  Μαΐου 2018 ,στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΔΑΛΜΑΡΗ, με τίτλο:
«ΩΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ»
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που ξεφεύγει από τα όρια της Πατρίδος μας και του οποίου οι ωδές του προς την ελευθερία αγγίζουν την οικουμένη.
Ένας παγκόσμιος Ύμνος για το υπέρτατο αγαθό της «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» ξεδιπλώνεται μέσα από τους στίχους του ποιητή που αποσβολώνουν  τον αναγνώστη με την εκπληκτική στιχουργηματική ευχέρεια του Θεόδωρου Δάλμαρη.
Μέσα από τους στίχους του αφήνεται να μιλήσει η καρδιά, τα βιώματα και το αξιακό του σύστημα, που τον βοηθούν να εκφράσει ξεκάθαρα την απέχθεια του προς το τέρας της Παγκοσμιοποίησης και την βαρβαρότητα που έρχεται.
 Τα στερεά σχήματα του ποιητικού του λόγου, η σωστή δηλαδή χρήση των λέξεων και των νοημάτων, οδηγούν τον αναγνώστη στην συνειδησιακή λειτουργία της απόλυτης έκφρασης και την καταξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης.
Το πνευματικό δημιούργημα του Θεόδωρου Δάλμαρη δεν είναι  «στιχούργημα»,  είναι ένα καλλιτεχνικό επίτευγμα, είναι ένα εγερτήριο σάλπισμα προς την ανθρωπότητα, είναι μια Ωδή συλλογικού στοχασμού καταδεικνύοντας τον εχθρό του ανθρώπου που καταστρέφοντας βωμούς και εστίες θέτει ως μέτρο το χρήμα και όχι τον άνθρωπο και ως νέος Μινώταυρος απαιτεί ανθρωποθυσίες σε μία προσπάθεια φυλετικής κάθαρσης και σκλαβοποίησης του ανθρωπίνου γένους.
Προσεγγίζοντας τον Τιτάνιο αγώνα του Θεόδωρου κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σε μια εποχή όπου η λεγόμενη Παγκόσμια αλλά και η ελληνική «πνευματική» τάξη σιωπούν συνωμοτικά, το έργο του ως Ωδή αποκτά υπερβατικές  διαστάσεις ενώ παράλληλα γράφει την σύγχρονη ιστορία και οδηγεί την ανθρωπότητα στην ολύμπια αποστολική της πορεία.
Ο Εωσφόρος είναι παρών, είναι παντού, είναι πανίσχυρος αλλά όχι ανίκητος. Ο σημερινός άνθρωπος δεν έχει γνώση γιατί του την στέρησαν, τον φόβισαν και έγινε δούλος του Μαμωνά.  Μια ένωση όμως μέσα από την γνώση, την ηθική, την αγάπη και την πίστη όχι στους ιδιωτικούς αλλά στον ΕΝΑ Θεό μπορεί να ανατρέψει το ακατόρθωτο σε εφικτό, κατά την ευαγγελική ρήση: «Τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά εστί παρά τω Θεώ.»
Η Ωδή προς την Ελευθερία θα πρέπει να γίνει ο Οικουμενικός Ύμνος της ενωμένης ανθρωπότητος που εντέλλεται να στείλει το μήνυμα της ελευθερίας και της αγάπης για να ξυπνήσουν οι ναρκωμένες συνειδήσεις και να δουν την αλήθεια και το φως το ζωοποιό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ