OI " Αιθέριες Μορφές " TOY KΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ''ΡΟΔΟΠΗ'' ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ


Από 24-27 Μαίου 2018 θα λειτουργήσει στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa "Ροδόπη" στο Αργοστόλι έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο "Αιθέριες Μορφές". 
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη Μνήμη της μάνας του Ροδόπης Χ. Ευαγγελάτου (Λακύθρα 12-11- 1933, Αργοστόλι 28-5-1998) και στα είκοσι χρόνια απουσίας της.



Πρόκειται για ζωγραφικές συνθέσεις με μορφές που αναδύονται ή καθορίζονται σχηματικά με σχεδιαστικό αυτοματισμό εμπνευσμένες από ένα αιθερικό και εννοιακό περιβάλλον. 
Η έκθεση είναι εμπλουτισμένη με ενθυμήματα και φωτογραφίες από το αρχείο της Villa "Ροδόπη" που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά.


Επισκέψεις: Πέμπτη 24 και Παρασκευή 25 Μαίου 2018 ώρα: 12.30-14.30
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαίου 2018 ώρα: 19.30-21.30.

Είσοδος ελεύθερη.

Η ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ  27 ΙΟΥΛΙΟΥ- 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018.
ΣΤΙΣ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018 ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ " ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ".






ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA "ΡΟΔΟΠΗ" ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ



Προσφιλές καταφύγιο και εκθεσιακός χώρος των εικαστικών μου έργων καθώς και των ντοκουμέντων από τις εκθέσεις και τις performance μου στην Ελλάδα και το εξωτερικό από το 1973 μέχρι σήμερα – φωτογραφίες, videos, video-art, ψηφιακές εικόνες, θεωρητικά κείμενα, προσκλήσεις και εκδόσεις – όλων γενικά των πολλαπλών μου δράσεων, έχει γίνει από το 2000 και παραμένει για 18 χρόνια η VILLA «ΡΟΔΟΠΗ» στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. 
Η αξιοποίηση αρχικά του επάνω ορόφου και τμήματος του ισογείου του πατρικού μου σπιτιού που κληρονόμησα από τους γονείς και φέρει το όνομα της μάννας μου Ροδόπης, στην παλιά συνοικία της προσεισμικής Ανάληψης, σε καλλιτεχνικό εικαστικό κέντρο και αρχείο ολοκληρώθηκε το 2001. Η μεγάλη επιτυχία των πρώτων εκδηλώσεων τέχνης και λόγου με οδήγησε στην απόφαση να συνεχίσω σε ετήσια βάση τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες.







Κύριο εκθεσιακό υλικό της Σύγχρονης Πινακοθήκης αποτελεί η συλλογή με έργα σύγχρονης τέχνης (ζωγραφικά, χαρακτικά, κολάζ, φωτογραφίες, γλυπτά, κατασκευές, μικρογλυπτά) προσφορές στην πλειονότητα τους από συνεργάτες και φίλους καλλιτέχνες και συλλέκτες  καθώς και αντιπροσωπευτικά έργα της εικαστικής πορείας μου. Σημαντική θέση στα εκθέματα έχει η συλλογή έργων και εκδόσεων Επτανησίων δημιουργών που γεννήθηκαν στον 20ου αιώνα. Παράλληλα έχει συγκεντρωθεί το αρχείο της Galerie DADA (1985-1993) και του ART STUDIO "EST" (1990-2010).






Καθοριστική επίσης της φυσιογνωμίας της  Σύγχρονης Πινακοθήκης είναι η καθιέρωση της ετήσιας καλλιτεχνικής δεξίωσης στον κήπο την βραδιά κάθε Αυγουστιάτικης πανσέληνου, με την παρουσίαση μουσικών, θεατρικών, χορευτικών και λογοτεχνικών συμβάντων-actions. H καλλιτεχνική εορταστική σύναξη έδωσε μεγαλύτερη εμβέλεια και απήχηση στο εγχείρημά μου. Ήδη στην λίθινη σκηνή "ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ" του "Κήπου του Χαρίλαου» και στις αίθουσες, έχουν δώσει εξαιρετικές ερμηνείες καταξιωμένοι ηθοποιοί αλλά και νεώτεροι καλλιτέχνες και συγγραφείς : Βέρα Ζαβιτσιάνου, Θάλεια Προκοπίου, Ελένη Κούστα, Γεωργία Ζώη, Κανελίνα Μενούτη, Βίκυ Γεωργοπούλου, Ηλίας Τουμασάτος, Κώστας Ευαγγελάτος, Αγγελική Γαρμπή-Κοκκολιάδη [απαγγελία], Γεράσιμος Γαλανός, Γιώργος Κακής-Κωνσταντινάτος, Καλλιόπη Λιοσάτου, Σπύρος Ανδρέας-Παπαδάτος, Αλέξανδρος Λυκούρας  [Θεατρική παράσταση], Αντώνης Ρεμούνδος, Γιώργος Τζαγκαράκης, Λίλυ Μήλιου, Κων/να Καλλιακούδη, Νίκος Γαρμπής-Nicofilimon, Ζωίτσα-Αλεξία Μαρτσέλου, Φοίβος Μποζάς, Λουίζα Παπαντωνάτου, Μάκης Σκλαβουνάκης [μουσική], Speranza Spir, Χοροθέατρο "Λυδία Λίθος" της Φένιας Αποστόλου, με τους χορευτές Ηλίας Μπαγεώργο, Σήλια Καρφοπούλου, Κατερίνα Χριστοφόρου [χορός].  

Επίσης έχουν διαβάσει λογοτεχνήματά τους οι: Μάκης Αποστολάτος, Βίκυ Γεωργοπούλου, Θανάσης Χειμωνάς, Ηλίας Τουμασάτος, και έχουν γίνει ποιητικές αναγνώσεις έργων των κορυφαίων ποιητών Κωστή Παλαμά, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Οδυσσέα Ελύτη. 


 Ο εμπλουτισμός του εικαστικού αρχείου και της μόνιμης συλλογής συνεχίζεται και ο κύριος στόχος για την λειτουργία και ανάδειξη ενός δραστήριου πυρήνα εικαστικής πληροφόρησης στη γενέθλια πόλη μου, αν και βασίζεται στην αυτόνομη, ιδιωτική μου πρωτοβουλία, έχει την υποστήριξη μεγάλης μερίδας συμπολιτών και βέβαια των ακάματων συνεργατών μου.
Με την επιθυμία τους για επικοινωνία, τόσο δια μέσου των έργων μου, όσο και με τα έργα πολλών άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών, που σηματοδοτούν τις αισθητικές τάσεις και αξίες ή και τις απαξίες της εποχής μας, συμβάλλουν στην ιδεολογική και «κεφαλονίτικη» εμμονή μου-παρά τη συνεχιζόμενη οικονομικοκοινωνικοπολιτική κρίση- για ποιοτική συνέχεια και πολυσήμαντα αισθητικά δρώμενα που αντικατοπτρίζουν και αποκρυσταλλώνουν τη σύγχρονη έκφραση τέχνης και ιδεών.

ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ
Ζωγράφος, περφόρμερ, λογοτέχνης, θεωρητικός της σύγχρονης τέχνης.





ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA "ΡΟΔΟΠΗ"
ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ
ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ, 28100 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΤΗΛ: 6944621286


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ