ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ''ΘΗΣΑΥΡΟΙ'' ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ


Γράφει  ο  ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Η διεθνώς διακεκριμένη ζωγράφος Ιωάννα Ευθυμίου στην  νέα έκθεσή που παρουσιάζει  με τίτλο ” Οι θησαυροί μου “, προσεγγίζει με πολύ εύστοχο τρόπο το θέμα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα, που έγινε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων.
Το μήνυμα που η Ιωάννα Ευθυμίου θέλει να περάσει είναι εμφανές , η διεκδίκηση της ελληνικής περιουσίας. Η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου, η έκτη κόρη … ζωντανεύουν μέσα από τα έργα της ζωγράφου αναζητώντας με διεκδικητικό τρόπο τη χαμένη τους ταυτότητα αλλά και την επιστροφή πίσω στην πατρίδα τους , την Ελλάδα.
Η έκθεση θέλει να σηκώσει το βάρος της Ελλάδας σε μια δύσκολη συγκυρία που ο τόπος μας βιώνει, εθνικά, ηθικά και οικονομικά, εμπνευσμένη από τις ρίζες και την ιστορία μας ως βασικές πηγές εξόδου, λειτουργώντας λυτρωτικά.



Η έκθεση  με τίτλο " Οι θησαυροί μου " που είναι αφιερωμένη στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα εγκαινιάζεται την Τρίτη 5 Ιουνίου ώρα 8.00μμ στο μαγευτικό φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στα πλαίσια των εκδηλώσεων Εβδομάδα Θάλασσας 2018 , υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς & Νήσων ! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ