'' Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ! '' ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ Π.Ε.ΚΑΒΑΛΑΣ


Γράφει  ο  ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Η σπονδυλωτή παράσταση ''H Γειτονιά του Κόσμου !'' με αποσπάσματα από έργα των:
Γιάννη Ξανθούλη, Γιώργου Σεβαστίκογλου, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα με σκηνοθεσία και θεατρική προσαρμογή  από την Μαρία Καραβία θα παρουσιαστεί το Σάββατο  26 Μαΐου 2018, ώρα 20:00  στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ της Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ. 

Τους ρόλους ερμηνεύουν  μαθητές από το Θεατρικό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της «Θεάτρου Ανάβασις».Η παράσταση πραγματοποιείτε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Τεχνών και Φιλοτέχνων Καβάλας(ARTATTACK) και συνδιοργάνωση από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Υπόθεση:

Σε γειτονιά μιας πόλης κάπου στην Μεσόγειο, ζούνε αρμονικά έλληνες και Ισπανοί μαζί. Η ζωή τους κυλά στην καθημερινότητα όμορφα, με πολλά κοινά στοιχεία, όπως όλοι οι λαοί της Μεσογείου, έτσι που να δημιουργούν έναν μικρό δικό τους κόσμο, που όμως δεν έχει σύνορα.
Απόλυτα επίκαιρο το θέμα με ένα δυνατό μήνυμα, τη συνύπαρξη διαφορετικών λαών με διαφορετικούς πολιτισμούς.

Τα αποσπάσματα από έργα των Γιάννη Ξανθούλη, Γιώργου Σεβαστίκογλου και Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, προσαρμοσμένα στην παράσταση από την Μαρία Καραβία, και κείμενα που η ίδια έγραψε, δίνουν την πραγματική εικόνα της ζωής των ανθρώπων αυτών, σε μια περασμένη εποχή που θα μπορούσε να είναι και σήμερα.

Το υπέροχο σκηνικό σκηνογράφησε ο Σωτήρης Κορδομάτης και ζωγράφισαν με τα ζεστά χρώματα της Μεσογείου οι κυρίες του Συλλόγου Εικαστικών και Φιλοτέχνων Ζωή Ζαχαριάδη, Αγγελική Μπίνου και Σοφία Παναγιωτίδου.
Μέρος των κοστουμιών, φιλοτεχνήθηκαν από την Αγγελική Μπίνου  και ορισμένα παραχώρησε το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας.

Βέβαιο είναι ότι  όσοι παρακολουθήσουν την παράσταση θα πάρουν ένα κομμάτι χαράς και ευδαιμονίας, που θα ενισχυθεί από την υποκριτική των μαθητών (5-45 ετών και Α.Μ.Ε.Α)  του Θεατρικού Εργαστηρίου της « ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΝΑΒΑΣΙΣ».

Στο τέλος της παράστασης θα κληρωθούν λαχνοί και 6 τυχεροί(παιδιά και ενήλικες), θα κερδίσουν την ελεύθερη παρακολούθηση μαθημάτων θεάτρου για έναν μήνα(Ιούνιο ή Σεπτέμβριο).
Πληροφορίες: 6976879029.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΥΟ ΔΙΑΠΡΕΠΕΙΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΊ ,ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΣΕ ΝΕΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΊΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ART WAY!!!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ LIONS CLUB SPECIALTY KOLONAKI SUN ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΛΕΣΧΗ